ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τα γεγονότα όμως αποκαλύπτουν την πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης. (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Ntrin news: 28/6/2022 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ...

1. Μεγάλη Βρετανία- Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση αποζημίωσης για τις παρενέργειες του εμβολίου της Astra Zeneka

2. Προσπάθειες γίνονται από Ευρώπη και Κίνα να πείσουν πως για την κρίση ευθύνεται ο πόλεμος

3. Δωρεάν μαθήματα κλοπής βενζίνης από την δημόσια τηλεόραση εκ παραδρομής


4. Η ρήτρα αναπροσαρμογής παραμένει εξασφαλίζοντας τα golden boys της ΔΕΗ

Αλλαγές από την 1η Αυγούστου έρχονται στους λογαριασμούς του ρεύματος μετά την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κι ενώ στην ουσία η ρήτρα παραμένει η ΔΕΗ αγοράζει δικές της μετοχές και τις κάνει δώρο στον Στάσση και στα golden boys ως επιβράβευση της αύξησης των κερδών της που προέρχονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς που πληρώνουν οι Έλληνες.

Στην Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια του ρεύματος από την 1η Αυγούστου 2022 ως την 1η Ιουλίου 2023.

Με αυτή την διάταξη που κατατέθηκε στον νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης ΑΠΕ αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ο απροκάλυπτος χλευασμός της κυβέρνησης, έναντι των Ελλήνων πολιτών

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί θα συνεχίζουν να υφίστανται, αφού η περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται αλλά πλέον θα ενσωματώνεται στην ενιαία χρέωση των λογαριασμών.

Η Ρύθμιση για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής προβλέπει ότι οι προμηθευτές θα ανακοινώνουν ως το τέλος κάθε μήνα τα τιμολόγια του ρεύματος που θα ισχύουν τον μεθεπόμενο μήνα.

Με την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης η ανακοίνωση των τιμολογίων θα γίνει ως τις 10 Ιουλίου. Η ρήτρα θα εφαρμοστεί και θα αναγράφεται ξεχωριστά στους λογαριασμούς από την 1η Αυγούστου.

Το επόμενο διάστημα θα αναγράφεται στους λογαριασμούς η ενιαία χρέωση και η επιδότηση που θα συνεχίσει να παρέχει το κράτος στους λογαριασμούς από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Τελικά, η ρήτρα αναπροσαρμογής παραμένει συγκαλυμμένα για τους πολίτες όταν την ίδια στιγμή τα δώρα της ΔΕΗ στον Στάσση και στα golden boys εξακολουθούν να πέφτουν βροχή.

Δηλαδή συνεχίζεται το πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών της ΔΕΗ από την ΔΕΗ με χρήματα που πληρώνουν οι Έλληνες προκειμένου να τις χαρίσει στα διευθυντικά στελέχη της. Το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών στα μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ το 2021 με το ελληνικό δημόσιο να έχει στην κατοχή του τότε το 51% των μετοχών.

Μέχρι σήμερα έχουν αγοραστεί μετοχές αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ για να χαριστούν στο Στάσση και στα άλλα μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε τον Μάιο του 2022 ότι το πρόγραμμα επιβράβευσης εξόντωσης των Ελλήνων θα διακοπεί.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Το πρόγραμμα αγοράς και διάθεσης μετοχών τέλος που ψηφίστηκε από την Γ.Σ. της επιχείρησης στις 4 Ιουλίου το 2021 δίνει το δικαίωμα στο διοικητικό συμβούλιο να κάνει αυτή την πράξη και να διαθέσει τις μετοχές, αλλά αυτό το δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί , ούτε πρόκειται να ασκηθεί.

Κατά συνέπεια τα δημοσιεύματα και οι ισχυρισμοί για μπόνους ενός 1.850.000 ευρώ σε στελέχη της ΔΕΗ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Στις 14 Ιουλίου 2022 η ΔΕΗ προχώρησε σε νέα αγορά 145.000 μετοχών αξίας 816.000 ευρώ διαψεύδοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πάγωμα του προγράμματος δωρεάν διανομής μετοχών ως επιβράβευση στα στελέχη της.

Τα γεγονότα όμως αποκαλύπτουν την πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2025 και θα κοστίσει στους Έλληνες 16 εκατομμύρια ευρώ.

Ο λόγος επιβράβευσης των στελεχών με την διάθεση δωρεάν μετοχών είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που από 51% που βρισκόταν στην κατοχή του δημοσίου έφτασε σήμερα να είναι 34% και τα υπερκέρδη της εταιρίας που ενώ δεν αύξησε το μερίδιο της στην αγορά ενέργειας, εισέπραξε από την ρήτρα αναπροσαρμογής, σύμφωνα με το πόρισμα της ΡΑΕ, 730 εκατομμύρια ευρώ, πτωχεύοντας χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις.

5. Συμβουλές της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα για την 4η δόση στον Νίκο Ευαγγελάτο

6. Πόθεν έσχες πολιτικών – Ελέγχονται μόνοι τους πλουτίζοντας εις βάρος των πολιτών.

  

 Ε.ΣΥ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2
https://esykamaterou2.blogspot.com/2022/06/video-ta-gegonota-omos-apokaliptoun-tin-pragmatiki-prothesi-tis-kivernisis.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια