ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΙΚΑΡΙΑ : 110 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ

 

Mytilineos: Σε φάση νέου σχεδιασμού το mega αιολικό των 447 MW στην Ικαρία

Σε φάση νέου σχεδιασμού έχει εισέλθει το mega αιολικό project της Mytilineos για την Ικαρία, το οποίο προβλέπεται να «δέσει» με το αντίστοιχο των Φούρνων, φτάνοντας μελλοντικά σε συνολική ισχύ τα 447 MW.

Ειδικότερα, το έργο ισχύος 330 MW, το οποίο «τρέχει» η θυγατρική «Ίκαρος Άνεμος Α.Ε.», έχει λάβει σχετική άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΡΑΕ το 2011, για διάφορες θέσεις της Ικαρίας (Βίγλα- Καψάλη- Ποδήλια- Υψώνας- Κασμιάνος-Προβατοκεφάλας- Ρούκουνας- Σαραντάδων- Ερίφη- Κουταλόπετρα- Βάρκα-Παπουλογάρι- Σελλάδια- Μεγάλοφος- Σαμάκι- Κλιράτια- Στάσουσα- Παπουτσοκρύφτης- Αναβάθρες- Ράντι- Σταυρί- Πούντα- Πρ. Ηλίας- Κακό Καταβασίδι- Αιθέρας όρος), στο όνομα της ΜΟΒΑΛ ΑΒΕΕ. Τον Νοέμβριο του 2020 έγινε τροποποίηση της άδειας λόγω μεταβολής της επωνυμίας της χρηματοδότριας εταιρείας, από ΜΟΒΑΛ σε «Μυτιληναίος Α.Ε.». Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2019 η ΜΟΒΑΛ απορροφήθηκε εξ ολοκλήρου από την Μυτιληναίος Α.Ε. η οποία κατέχει άμεσα το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ίκαρος».

Στη συνέχεια, η εταιρεία υπέβαλε στη ΡΑΕ, από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου φέτος, σειρά συμπληρωματικών εγγράφων και η Αρχή στις 11 Νοεμβρίου εξέδωσε νέα Βεβαίωση Παραγωγού για το έργο, σε αντικατάσταση της παλαιάς άδειας. Υπενθυμίζεται ότι η Mytilineos έχει σε λειτουργία στην Ελλάδα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 194 MW και αρκετά έργα υπό αδειοδότηση.

Τι προβλέπει ο νέος σχεδιασμός

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της «Ίκαρος Α.Ε.» η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2010, διαθέτει άδεια παραγωγής για ένα αιολικό πάρκο, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ικαρίας, συνολικής ισχύος 330MW και μη δεσμευτική προσφορά όρων σύνδεσης του έργου, η οποία έγινε αποδεκτή από την εταιρεία. Από την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής μελέτης προέκυψε, όπως σημειώνεται, ότι ορισμένες θέσεις ανεμογεννητριών (Α/Γ), δεν είναι περιβαλλοντικά συμβατές. Έτσι, «εξετάζουμε εναλλακτικούς σχεδιασμούς, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας στις Α/Γ, με Α/Γ μεγαλύτερης ισχύος, σε λιγότερες θέσεις» αναφέρεται.

Στις οικονομικές καταστάσεις (για τη χρήση του 2020) της εταιρείας, της οποίας Πρόεδρος είναι το υψηλόβαθμο στέλεχος της Mytilineos (Γενικός Διευθυντής Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου) Ντίνος Μπενρουμπή, τονίζεται ότι «για να ενισχυθεί η οικονομική απόδοση του έργου, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον, θα συνδυαστεί με το αιολικό πάρκο Φούρνων, ισχύος 117MW, για το οποίο η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση άδειας παραγωγής στη ΡΑΕ με αριθμ. πρωτ. Ι-207370/10.06.2016 και αναμένουμε την έκδοση της άδειας παραγωγής» (αφορά στη θέση Τραχήλι).

Μέχρι να εκδοθεί η άδεια παραγωγής για το Α/Π Φούρνων, «γίνεται ανασχεδιασμός του έργου και εκπονείται κοινή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), και για τα δύο Α/Π, λόγω της εγγύτητάς τους, καθώς και κοινός σχεδιασμός της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα, για το σύνολο της ισχύος των 447 MW (330MW Α/Π Ικαρίας και 117ΜW Α/Π Φούρνων).

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, «γίνονται προσπάθειες όπως υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός διασύνδεσης των νησιών του Β.Α. Αιγαίου, από τον ΑΔΜΗΕ».

Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ προβλέπεται η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών του Β.Α. Αιγαίου, με κόστος 887 εκατ. ευρώ και με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2029. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν οκτώ αυτόνομα ηλεκτρικά συστήματα σε Σκύρο, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο (με τα Ψαρά), Ικαρία (με τους Φούρνους-Θύμαινα), Σάμο και Αγαθονήσι.

Βεβαίωση έργου από την ΡΑΕ για την εγκατάσταση 110 Ανεμογεννητριών στην Ικαρία



Σχετικά με την ανάρτηση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου 13/11/2021 με τίτλο “Νέα βεβαίωση έργου για την εγκατάσταση 110 Ανεμογεννητριών στην Ικαρια” με ημερομηνία τις 11-11-2021

διευκρινίζουμε πως αφορά την ίδια άδεια που είχε δώσει η ΡΑΕ το 2011 άλλαξε η επωνυμία των εταιριών. Η διάρκεια δε της 25ετιας δεν εχει αλλάξει και είναι έως το 2036.

Ζητάμε συγγνώμη για όποια παρανόηση ότι αφορά εκ νέου άδεια στις εταιρείες που αναγράφονται παρακάτω.

Σχετικά με τα σχόλια αναγνωστών για την θέση του Δήμου Ικαρίας θυμίζουμε πως απο το 2011 ο Δήμος έχει ταχθεί ενάντια στην συγκεκριμένη άδεια, στάση που δεν έχει αλλάξει (όσο παρακολουθούμε τα Δημοτικά Συμβούλια μέχρι και σήμερα)


Την υπ’ αριθ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-291806/19.11.2020 αίτηση (εφεξής η «Αίτηση») της Εταιρείας, για την τροποποίηση της υπ’ αριθ. ειδ. Μητρώου Αδειών ΡΑΕ ΑΔ-02684 άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ως προς: α) την επωνυμία από «ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» και δ.τ. «ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.» σε «ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» και δ.τ. «ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Μ.Α.Ε.» και β) τη μεταβολή της επωνυμίας της χρηματοδότριας εταιρείας από «ΜΟΒΑΛ
2

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «ΜΟΒΑΛ Α.Β.Ε.Ε.» σε «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.» και δ.τ. «MYTILINEOS

Δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια στις 11 Νοεμβρίου 2021 νέα απόφαση από την ΡΑΕ με την οποία βεβαιώνει εκ’νέου για την νεα ονομασία της αναδόχου εταιρείας για την εγκατάσταση 110 Ανεμογεννητριών ,με διάμετρο 90 μέτρων η κάθε μία, στην κορυφογραμμή της Ικαρίας οι θέσεις που αναφέρει η βεβαίωση είναι οι

«ΒΙΓΛΑ– ΚΑΨΑΛΗ– ΠΟΔΗΛΙΑ– ΥΨΩΝΑΣ
ΚΑΣΜΙΑΝΟΣ– ΠΡΟΒΑΤΟΚΕΦΑΛΑΣ– ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΔΩΝ– ΕΡΙΦΗ– ΚΟΥΤΑΛΟΠΕΤΡΑ– ΒΑΡΚΑ
ΠΑΠΟΥΛΟΓΑΡΙ– ΣΕΛΛΑΔΙΑ– ΜΕΓΑΛΟΦΟΣ– ΣΑΜΑΚΙ
ΚΛΙΡΑΤΙΑ– ΣΤΑΣΟΥΣΑ– ΠΑΠΟΥΤΣΟΚΡΥΦΤΗΣ
ΑΝΑΒΑΘΡΕΣ– ΡΑΝΤΙ– ΣΤΑΥΡΙ– ΠΟΥΝΤΑ– ΠΡΗΛΙΑΣ
ΚΑΚΟ ΚΑΤΑΒΑΣΙΔΙ– ΑΙΘΕΡΑΣ ΟΡΟΣ» (ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ
ΣΤΗ ΡΑΕ)

η παρούσα άδεια έρχεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη του 2011 και αναφέρεται στις εταιρείες ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Μ. ΑΕ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ και έχει διάρκεια 25 έτη (εως το 2036) και έχει ως συνέχεια την ηλεκτρική διασύνδεση της Ικαρίας με την ηπειρωτική Ελλάδα.

παρακάτω υπάρχει σε σύνδεσμο η απόφαση της ΡΑΕ.

https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%A955%CE%99%CE%94%CE%9E-%CE%9A%CE%98%CE%94?inline=true&fbclid=IwAR2WqE_oV2gRop_Bh4EJWBGvoDnImFaYR-kzMLcpdQwhTKxCvVAnihuwtcs

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΕ

Ο Δήμος Ικαρίας πιστός στις δεσμεύσεις του κατέθεσε στις 8.12.2021 με αρ πρωτ Ι-315301 προσφυγή κατά της απόφασης της ΡΑΕ για εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 330ΜW στην Ίκαρος Άνεμος Μ.Α.Ε., προσχέδιο της οποίας διανεμήθηκε ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να λάβουν γνώση και να καταθέσουν απόψεις προς συμπλήρωση και βελτίωση του κειμένου.

Ήδη κατά την εν λόγω συνεδρίαση στις 3.12.2021 συζητήθηκε θέμα σχετικό με την άδεια παραγωγής στην Ίκαρος Άνεμος Μ.Α.Ε. όπου με την 83/2021 με απόφασή του “Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας δηλώνει ότι είναι απέναντι σε κάθε σχεδιασμό για εγκατάσταση ΒΑΠΕ στην Ικαρία. Ζητά την ακύρωση της απόφασης της ΡΑΕ αλλά και κάθε άλλης καταστροφικής απόφασης και θα υποστηρίξει όσες κινητοποιήσεις διεκδικούν την ακύρωση αυτών των σχεδιασμών”.

Παρακάτω παρατίθεται απόσπασμα από την Εισήγηση Δημάρχου καθώς και σύνδεσμοι από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ικαρίας με την προσφυγή κατά της απόφασης της ΡΑΕ , την Εισήγηση του Δημάρχου Ικαρίας καθώς και με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας:

“Συνάδελφοι, στον πόλεμο δεν πηγαίνεις άοπλος. Στον πόλεμο δεν βγαίνεις νικητής μόνο με την πεποίθηση πως έχεις δίκιο. Θα πρέπει και να το αποδείξεις στην πράξη και να αισθάνεσαι δυνατός. Δυνατός αισθάνεσαι όταν έχεις όλα εκείνα τα εφόδια, που θα σε βοηθούν να το αποδεικνύεις ξανά και ξανά, σε κάθε μάχη μέχρι την τελική έκβαση.Η παρούσα δημοτική αρχή φρόντισε, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, να διασφαλίσει τους πολίτες με τέτοιο τρόπο ώστε να διαλύσει τους φόβους τους και να εξασφαλίσει τα όπλα που θα τους κάνουν να αισθανθούν σίγουροι και δυνατοί σε αυτή τη μάχη.
Σήμερα καθώς η επένδυση των 330MW από 110 ανεμογεννήτριες γίνεται χωρίς σχεδιασμό, αποτελεί μονοπροσανατολισμό στις ανεμογεννήτριες, δεν σχετίζεται με τις τοπικές ενεργειακές ανάγκες, γίνεται πάνω στο σώμα της Ικαρίας χωρίς να την υπολογίζει, με καταστροφικές πολυετείς συνέπειες και κυρίως γίνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των αρχών και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντισταθμιστεί από οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, το οποίο και δεν το θέλουμε.
Τι έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή; 1) Έχουμε ήδη διορίσει δικηγόρο κατά της καταστροφικής απόφασης της ΡΑΕ. Το κείμενο της προσφυγής έχει σταλεί σε όλους εσάς, ώστε να λάβετε γνώση και να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια που μας αφορά όλους. Περιμένουμε λοιπόν προτάσεις, αν κάτι έχει παραληφθεί, αν κάτι πρέπει να διορθωθεί, αν κάτι πρέπει να συμπληρωθεί,
2) θεωρώντας ως χρέος μας να διασφαλίσουμε τη γη που μας άφησαν οι πρόγονοί μας και να την μεταβιβάσουμε ακέραιοι στα παιδιά μας, έχουμε ήδη καταθέσει μετά από πολύμηνη και πραγματικά επίπονη διαδικασία, προς κτηματογράφηση τις διακατεχόμενες εκτάσεις και των τριών ενοτήτων, ειδικά τις θιγόμενες από την απόφαση της ΡΑΕ. Ήδη από το 2020 και προκειμένου καμία σπιθαμή ικαριακής γης να μην μείνει έξω από αυτή την διαδικασία, είχαμε αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή προς όλα τα τοπικά συμβούλια, συνοδευόμενη και από κάποιους σημειολογικούς χάρτες, ώστε να συνδράμουν με την γνώση και την εμπειρία τους, υποδεικνύοντας με τη σειρά τους τυχόν σημεία που έχουν παραληφθεί…. Όλοι εμείς οι Ικαριώτες βλέπουμε την οροσειρά του Αθέρα με άλλα μάτια, δεν θέλουμε ανεμογεννήτριες. Σήμερα θα πρέπει να φύγουμε με μια ομόφωνη, λιτή και περιεκτική απόφαση και καταθέτω την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας δηλώνει ότι είναι απέναντι σε κάθε σχεδιασμό για εγκατάσταση ΒΑΠΕ στην Ικαρία. Ζητά την ακύρωση της απόφασης της ΡΑΕ αλλά και κάθε άλλης καταστροφικής απόφασης».

https://www.ikaria.gov.gr/index.php/component/attachments/download/1791.html

https://www.ikaria.gov.gr/index.php/component/attachments/download/1793.html

https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fwww.ikaria.gov.gr%2Findex.php%2Fcomponent%2Fattachments%2Fdownload%2F1792.html&wdOrigin=BROWSELINK

Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων

Στις 11/11/2021 έγινε η τελευταία τροποποίηση από τη ΡΑΕ της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την εταιρεία «ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.», η οποία έχει διάρκεια ως το 2036 και αφορά στην εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στο νησί μας. Οι ανεμογεννήτριες, οι οποίες έχουν διάμετρο 90μ η κάθε μία και συνολική ισχύ 330 MW (όπως αναφέρεται στην άδεια για δημόσιες δασικές εκτάσεις), θα τοποθετηθούν στη ραχοκοκαλιά του Αθέρα.

Ο ΣΙΕΠ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του και τη βαθιά του ανησυχία γι’ αυτήν την τεραστίου μεγέθους προγραμματιζόμενη επένδυση σ’ ένα ορεινό νησί, όπως η Ικαρία. Η τυχόν υλοποίηση αυτού του επενδυτικού σχεδίου θα επιφέρει ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον (βλάστηση, πανίδα, υδρογραφικό δίκτυο, κά) του νησιού. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα συνηθισμένα πια ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ., έντονες βροχοπτώσεις), από την εγκατάσταση αυτή αναμένεται ότι θα προκύψουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα οικισμοί και ανθρώπινες ζωές να τεθούν σε κίνδυνο.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμο, τις Δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς (σύλλογοι, σωματεία, κ.λπ.) και όλον τον Ικαριώτικο λαό να εκφράσουν την αντίθεσή τους σ’ αυτό το σχέδιο.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμο Ικαρίας να χαρτογραφήσει τις διακατεχόμενες εκτάσεις (αυτές που λέμε κοινοτικές), σύμφωνα με τις αποφάσεις του 1927 του Υπουργείου Γεωργίας. Να τις δηλώσει άμεσα στο κτηματολόγιο με απώτερο σκοπό τη διεκδίκησή τους ως δημοτικές, έτσι ώστε η κάθε πιθανή επένδυση από εδώ και στο εξής να χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ικαρίας.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γιαννίρης

Η Γενική Γραμματέας
Σοφία Καλογρίδη

  ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ;  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΕΠΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΑΠΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΟΛΥΝΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΣΟΛΗΨΙΩΝ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ "ΦΥΤΡΩΣΑΝ" ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

ΑΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΡΑΕ (ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΤΕΡΑΤΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΩΝΤΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ? ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ?? Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ  ΑΝ ΚΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΚΕΡΔΙΖΕΙ .....

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ,ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ,ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΑ .

ΠΗΓΗ https://energypress.gr

ΠΗΓΗ https://www.ikariaki.gr/

ΠΗΓΗ http://ergasianet.gr/

 

 

 

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ

ΠΗΓΗ:tsounos-ioannis.blogspot.com


ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ...



ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ, ΚΟΜΜΑ, ΔΟΓΜΑ 

  
 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια