ΑΛΦΕΙΟΣ : ΠΕΘΑΝΕ Η ΦΩΦΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ UNRRA ( Οργανισμός Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως του ΟΗΕ ) …
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ !!! ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ UNRRA Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟ 1947 ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΤΟ 1948 !!!
Η UNRRA ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1943 ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ 44 ΧΩΡΕΣ !!! ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1944 ΣΤΟ BRETTON WOODS (ΙΔΡΥΣΗ Δ.Ν.Τ. – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ), B.I.S. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ … 44 ΧΩΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. !!!
ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η UNRRA συγκρότησε το Γραφείο Οικονομικής Αναλύσεως, τμήμα του οποίου ήταν η Επιτροπή Αξιοποιήσεως Πλουτοπαραγωγικών Πόρων Ελλάδας, η οποία εκπόνησε οκτάτομη μελέτη που περιελάμβανε το σύνολο των τομέων οικονομικής ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα αντικείμενα. …για την Υδατική και Ενεργειακή Οικονομία, που είναι ο προάγγελος των μετέπειτα υδροηλεκτρικών έργων της ανύπαρκτης ακόμα Δ.Ε.Η. !!! ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2220/1940) ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤON ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ TOY 1940 ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΓΙΓΑΝΤΑ COOPER GROUP ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ !!!
ΑΡΑ ΟΛΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ … ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ … ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ … ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ … ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΩΣ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ … ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ … ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Η ΦΩΦΗ ;;; ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ !!! ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΦΗ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;;; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕ ΩΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ;;; ΘΑ ΕΣΠΑΓΕ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ !!! ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΧΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΛΕΒΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ … ΑΦΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗ ΒΟΥΤΑΓΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΛΥΦΕ … ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ …
… ΕΝΩ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ … Το 1953 ανέλαβε επικεφαλής του εκστρατευτικού ελληνικού σώματος στην Κορέα ενώ την περίοδο 1960-1961, ως υποστράτηγος, διετέλεσε διοικητής της τότε Ανωτέρας Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ, σημερινή ΑΔΙΣΠΟ). Τον Απρίλιο του 1964 ανέλαβε την αρχηγία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1965, οπότε και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αντιστράτηγου ε.α. ενώ του δόθηκε τιμητικά και ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού Γ.Ε.Σ.
Ο Ιωάννης Γεννηματάς υπήρξε άνθρωπος των Ανακτόρων, είχε παρασκηνιακή συμμετοχή στις εκλογές βίας και νοθείας του 1961 (ως αντιστράτηγος και διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού στην Βέροια) ενώ η επιλογή του ως αρχηγού ΓΕΣ υπήρξε αποτέλεσμα συμβιβασμού του Γεωργίου Παπανδρέου με τα ανάκτορα.
…………………..
[ Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γ. Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής του Οργανισμού Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως του ΟΗΕ ( UNRRA ) στην Ελλάδα, σύμβουλος της Αμερικανικής Οικονομικής Αποστολής και αργότερα της εν Ελλάδι Αμερικανικής Πρεσβείας. Αδελφός του πατέρα του ήταν ο Αντιστράτηγος και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού επί κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, 1964-1965, Ιωάννης Γεννηματάς. Από τη μητέρα του, Φωτεινή, ήταν δισεγγονός του μεγάλου ευεργέτη της Σύμης και της Δωδεκανήσου, Γεωργίου Νικήτα Πετρίδη και θείος του Ν. Λαΐου.
… Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ίδρυσε και διηύθυνε την εταιρεία μελετών και κατασκευών “Αρχιτεχνική ΕΠΕ”. Επίσης, διετέλεσε στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας έως το 1981, οπότε και παραιτήθηκε μετά από 17 χρόνια. Διετέλεσε Προϊστάμενος του τμήματος Γεωργικών Βιομηχανιών, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Αγροτικής Τράπεζας. Πολλές γεωργικές βιομηχανίες έχουν την υπογραφή του στις κατασκευαστικές μελέτες τους, όπως το εργοστάσιο της Νεστλέ στο Πλατύ Ημαθίας, η Ελαιουργική στον Ασπρόπυργο, κτίσματα της Ένωσης Πεζών στην Κρήτη και άλλα. ( el.wikipedia.org ) ]
…………………..
[ Ο Οργανισμός Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως των Ηνωμένων Εθνών ή αλλιώς –όπως είναι ευρύτερα γνωστός– UNRRA (United Nations Relief and Rehabilitation Administration) ήταν διεθνής οργανισμός περίθαλψης, κυρίαρχο ρόλο στον οποίο διαδραμάτιζαν οι ΗΠΑ, αλλά εκπροσωπούσε 44 έθνη. Ιδρύθηκε το 1943, έγινε μέλος των Ηνωμένων Εθνών το 1945, και σταμάτησε τις επιχειρήσεις του σε μεγάλο βαθμό το 1947 [1]. …
Η UNRRA … Ως αμερικανική διεύθυνση περίθαλψης αντικαταστάθηκε ευρέως από το Σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από το 1948.
Επιτροπή Αξιοποιήσεως Πλουτοπαραγωγικών Πόρων Ελλάδος
Ο Οργανισμός Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως των Ηνωμένων Εθνών (UNRRA) συγκρότησε το Γραφείο Οικονομικής Αναλύσεως, τμήμα του οποίου ήταν η Επιτροπή Αξιοποιήσεως Πλουτοπαραγωγικών Πόρων Ελλάδας,
η οποία εκπόνησε οκτάτομη μελέτη που περιελάμβανε το σύνολο των τομέων
οικονομικής ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και πρωτόγνωρα για τα ελληνικά
δεδομένα αντικείμενα. Στο αρχείο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, βλέπουμε τον τόμο για την Υδατική και Ενεργειακή Οικονομία, που είναι ο προάγγελος των μετέπειτα υδροηλεκτρικών έργων της ανύπαρκτης ακόμα Δ.Ε.Η. ]
…………………..
Δείτε το ιστορικό της Δ.Ε.Η….
Όταν ιδρύθηκε η ΔΕΗ υπήρχαν 385 εταιρείες από τις οποίες οι 263 ιδιωτικές με απλή άδεια, οι 54 ιδιωτικές με προνομιακή άδεια και 58 δημοτικές ή κοινοτικές. Υπήρχαν και 10 ιδιωτικές χωρίς άδεια Κατοχικά και μεταπελευθερωτικά τόσο η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος εκπονούν μελέτες για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγαγωγικών πηγών της χώρας. Μελέτες εκπονεί και η U.N.R.R.A. Το 1948, η EBASCO Services θα υποβάλει έκθεση για το ενεργειακό πρόγραμμα της Ελλάδος: αυτή προέβλεπε την κατασκευή υδροηλεκτρικών και θερμοηλεκτρικών εργοστασίων, την ενοποίηση του δικτύου και τον καθορισμό ενιαίας τιμής κατaνάλωσης. Όλα αυτά προϋπέθεταν ένα μόνο διαχειριστή. έτσι, με το ΦΕΚ αρ. φ. 169 07/08/1950, Περί ιδρύσεως δημοσίας επιχειρήσεως ηλεκτρισμού, συστήθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. , Η σύσταση της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 1950, συνιστά πράξη εθνικοποίησης της παραγωγής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θεωρήθηκε πλέον υπηρεσία κοινής ωφέλειας. Είχε το αποκλειστικό προνόμιο της κατασκευής, λειτουργίας και εκμετάλλευσής υδροηλεκτρικών και θερμικών εργοστασίων, της χρήσης κατά προτίμηση εθνικών καυσίμων και της κατασκευής εθνικού δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης το προνόμιο διάθεσης και πώλησης του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος. Έπρεπε να έχει οικονομική αυτάρκεια, να παρέχει στη φθηνότερη δυνατή τιμή το ρεύμα στους αγροτικούς και αστικούς πληθυσμούς, να μην κάνει διακρίσεις μεταξύ αστικών και αγροτικών πληθυσμών τόσο στη διανομή όσο και στην τιμολογιακή πολιτική της. Με τη λήξη των συμβάσεων ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και στις ιδιωτικές εταιρείες, το προνόμιο της ΔΕΗ επεκτεινόταν και στις περιοχές των εταιρειών αυτών. Το αρχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ σχηματίσθηκε από τα κεφάλαια σε συνάλλαγμα, δραχμές, μηχανήματα, υλικά και υπηρεσίες που παρέχονταν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανόρθωσης της αμερικανικής βοήθειας, από τις ιταλικές επανορθώσεις και από κεφάλαια του κρατικού προϋπολογισμού. Όταν ιδρύθηκε η ΔΕΗ το 1950, η κατανάλωση ανά κάτοικο ήταν 88 Kwh το χρόνο, ενώ πέντε χρόνια αργότερα έφτασε τις 150 Kwh. Αντίστοιχα, το 1950 ο ηλεκτροδοτούμενος πληθυσμός της χώρας ήταν 55% του συνόλου, ενώ το 1955 έφτασε το 59,1 % .
…………………..
Ούτε τα προσχήματα. ΔΕΗ: Σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη το 10% της ΔΕΗ
…………………..
ΠΗΓΗ ΒΙΒΛΙΟΥ : el.wikipedia.org/ Οργανισμός Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως των Ηνωμένων Εθνών ( UNRRA ) http://repository.edik-archives.gr/content/documentfiles/39/03951/eisigiseis%20epi%20tis%20aksiopoihsews%20ploutoparagwgikwn%20porwn%20ellados%20-%20teuxos%20a_ocr.pdf
0 Σχόλια